Nieuws

Trainingskamp Doorn

MEI 2024 -  Het eerste trainingskamp met Team Frysk zit er alweer op! Hier hebben we in de mooie omgeving van Doorn het komende trainingsblok kunnen aftrappen met skeeler-, loop- en sprong-trainingen, naast de gebruikelijke kilometers op de fiets en wat oefeningen voor de mobiliteit.

De komende drie weken trainen wij weer vanuit Heerenveen. Daarna zullen wij opnieuw richting Doorn vertrekken voor het volgende trainingskamp. Stay tuned!

eerste Wielerwedstrijd

MEI 2024 -  Naast een nieuw schaatsteam vanaf dit seizoen ga ik mezelf nog wat extra uitdagen door deze zomer ook fietswedstrijden te rijden.
Afgelopen weekend was mijn eerste wedstrijd (zie foto) waarbij ik een hoop geleerd heb over de manier van koersen en ervaring heb opgedaan over het fietsen in een peloton.
Kortom: een leuke eerste kennismaking met een andere tak van sport!

Eerste week bij Team frysk

MEI 2024 -  De trainingen van het zomerseizoen zijn volop van start!
Dit betekent een hoop wielrennen, hardlopen, skeeleren, atletiek en sprong- en krachttraining.
De sfeer in de groep is erg goed, we trainen hard en ik leer een hoop technische dingen tijdens de trainingen. Kortom: een perfecte combinatie om progressie te maken richting de winter!

Lees hieronder het nieuwsbericht op de website van Team Frysk over het ondertekenen van het contract en de nieuwe teamleden.

Pre-season

APRIL 2024 -  Na twee weekjes rust is het weer tijd om de trainingen op te bouwen. Dit is altijd een fijn moment in het jaar aangezien je weer met een schone lij kan beginnen. 
De maand april staat vooral in het teken van rustige duurtraining zoals fietsen en hardlopen, samen met het onderhouden van de kracht en lenigheid. Zo kan ik met een goed gevoel beginnen aan het zomerprogramma!

Nieuw Team!

APRIL 2024 -  Na een mooie tijd bij Gewest Fryslân is het tijd voor een nieuwe stap. Vanaf komend seizoen zal ik deel uit maken van Team Frysk.
Ik heb onwijs veel zin in dit nieuwe avontuur en kan niet wachten om samen met mijn nieuwe team voor de beste prestaties te strijden! 

Benieuwd waar ik terecht kom? Neem via de knop alvast een kijkje op de website van Team Frysk.

Off-season

MAART 2024 - Seizoen '23/'24 zit er jammer genoeg alweer op... Tijdens de winterperiode speelde blessureleed helaas een grote rol, maar ondanks dat heb ik toch nog progressie kunnen maken aan het einde van het seizoen. Nu volgt even een periode van rust en vakantie, om vervolgens weer met volle energie aan het zomerprogramma te beginnen. Ik kijk nu alweer uit naar komend seizoen!

Holland cup finale

MAART 2024 -  Het is helaas alweer tijd voor het laatste wedstrijdweekend van seizoen '23-'24. Tijdens de Holland Cup Finale in Alkmaar zal ik zaterdag de 1500m en zondag de 3000m rijden. Deze buitenbaan staat bekend om wat zwaardere omstandigheden, desondanks ga ik alles geven voor een zo goed mogelijk resultaat!

Persoonlijk record!

MAART 2024 - Afgelopen weekend (een week na het NK Allround) heb ik mijn snelste tijd op de 1500m weten te verbeteren! Met een tijd van 2.00.52 kom ik heel dicht bij de magische 2 minuten grens. Aangezien dit mijn laatste wedstrijd in Thialf was voor dit seizoen, kan ik nu al niet wachten om dit persoonlijk record opnieuw aan te vallen in het volgende schaatsseizoen.

14e plek NK Allround

FEBRUARI 2024 -  Na een bewogen seizoen met een hoop tegenslagen mag ik met een tevreden gevoel terug kijken op het NK Allround, met een 14e plaats in het klassement als resultaat!

Helaas was dit alweer het laatste grote toernooi van het seizoen. Ik had graag meer willen laten zien aangezien ik nu pas op stoom kom, maar dit bewaren we dan voor volgend seizoen!

Geplaatst voor het nk allround!

FEBRUARI 2024 - YES!!! Na een moeilijke periode waarin ik bijna het hele seizoen geblesseerd ben geweest, heb ik me gelukkig nét op tijd terug weten te vechten door me te plaatsen voor het NK Allround!
De komende drie weken staan in het teken van doorbouwen en fine-tunen, om tijdens het NK mijn beste races te laten zien. Vanaf hier kan het alleen nog maar beter en ik kan dan ook niet wachten om het seizoen goed af te sluiten. Let's go!

Kom jij me ook aanmoedigen in Thialf? Klik op de knop hieronder en wees er snel bij voor een kaartje!

Trainingskamp Calpe

JANUARI 2024 -  Gelukkig gaat het weer een stuk beter met mijn rug en dus ben ik neergestreken in het Spaanse Calpe, om mij op te laden voor het tweede deel van het seizoen.
Aangezien het zonnetje hier schijnt is dit de perfecte locatie om wat vitamine D op te doen, zodat ik straks met frisse energie aan de start kan verschijnen. Natuurlijk is het ook fijn om even weg te zijn, flink wat kilometers te maken en heuvel-op extra intensief te trainen. Ik kijk er nu al naar uit om weer te kunnen racen!

UPDATE BLESSURELEED...

DECEMBER 2023 -  Helaas blijken de eerder genoemde rugklachten langer aan te houden dan verwacht... Na een hoop fysiotherapie en een bezoek aan de sportarts is gebleken dat mijn tussenwervelschijf niet in lijn staat met mijn wervelkolom en daardoor op mijn zenuwen drukt. Dit veroorzaakt een hoop pijn, zowel voor, tijdens en na het schaatsen. Hierdoor heb ik dit seizoen helaas nog niet de prestaties kunnen laten zien die ik in me heb, waar ik enorm van baal...

Maar tegenslagen zijn er om weer beter van terug te komen! Het seizoen is pas op de helft en ondanks dat ik helaas geen NK Afstanden rijd (eind december), zet ik al mijn pijlen op het NK Allround (eind februari). In aanloop naar dit seizoen voelde ik me sterker dan ooit, vandaar dat het nu van belang is om goed te herstellen om vervolgens mijn beste races ooit te laten zien.

Aan veerkracht en motivatie geen gebrek; waar een wil is, is een weg!

IN de media

NOVEMBER 2023 -  Een tijdje terug ben ik geïnterviewd voor een sportartikel in het magazine 'Zeist Totaal'. Hierin vertel ik welke doelen ik nastreef en wat ik hier allemaal voor moet laten. Alles staat in het teken van het bereiken van de top!

Klik op de knop om het hele artikel te lezen.

Next up: Worldcup kwalificatie toernooi

OKTOBER 2023 -  Tijdens de eerste HollandCup van het seizoen heb ik me weten te plaatsen voor de 1500m op het WorldCup Kwalificatie Toernooi eind deze maand in Thialf!
Vanwege rugklachten ben ik helaas niet helemaal op de top van mijn kunnen maar ondertussen ga ik alles op alles zetten om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen!

Klik op de knop hiernaast voor het bemachtigen van tickets en meer informatie.

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur...

SEPTEMBER 2023 -  Na een succesvolle zomer, waar weer een hoop PR's gesneuveld zijn, staat het schaatsseizoen weer voor de deur. Ik voel me conditioneel sterker dan ooit en kan dus ook niet wachten op de eerste wedstrijden. Let's go!

Benieuwd naar wanneer de grote wedstrijden plaatsvinden dit seizoen? Neem dan een kijkje naar de wedstrijdkalender via de knop hiernaast!

Trainingskamp Winterberg

AUGUSTUS 2023 -  Afgelopen week zijn wij naar Winterberg afgereisd om de laatste zomertrainingen af te werken voordat het seizoen weer begint. Na een goede trainingsweek stond er als kers op de taart nog een zware training op het programma: acht keer zo snel mogelijk de hoogste skischans ter wereld omhoog rennen... 
Terwijl ik dit schrijf heb ik nog steeds spierpijn, maar één ding is zeker: de goede basis is gelegd. Laat het schaatsseizoen maar komen!

Nieuwe sponsor!

JULI 2023 -  Ik ben onwijs blij en dankbaar met het nieuws dat ik komend seizoen ondersteund word door OIT Technisch Installatie Bureau. Met deze steun kan ik mijzelf voorzien van het beste trainingsmateriaal en goede begeleiding om zo tot de beste prestaties te komen deze winter!

Klik op de knop hieronder om een kijkje te nemen naar de kansen en voortdurende steun die OIT Talentontwikkeling niet alleen mij maar ook andere gedreven talenten in de sport biedt.

TRAININGSKAMP INZELL

JULI 2023 -  De eerste meters op het zomer-ijs van de Max Aicher Arena in Inzell zijn weer gemaakt! Tijdens deze pittige trainingsweek konden we naast fiets-, kracht- en sprong-trainingen ook alvast even wennen aan het ijs. 
De week is erg goed verlopen; dat geeft een hoop vertrouwen richting het winterseizoen!

TRAP DE LANGSTE DAG WEG VOOR MS RESEARCH

JUNI 2023 -  Dit weekend (24/25-06) fiets ik mee met een tocht van het Erasmusziekenhuis in Rotterdam naar onderzoekscentrum Noord Nederland in Groningen, om geld op te halen voor onderzoek naar MS. 

Inmiddels is het weekend voorbij en hebben we na 275km fietsen meer dan €15.000 opgehaald voor MS Research!

HET ZOMERSEIZOEN IS BEGONNEN!

APRIL 2023 -  Na een welverdiende vakantie in de rustperiode staat inmiddels het zomerseizoen alweer voor de deur. Dit betekent lange fietsritten en opbouwende kracht-, loop- en skeelertrainingen. Ik heb er zin in!

Bekijk via de knop hiernaast een kleine samenvatting van seizoen '22/'23!

PLAATSING NK AFSTANDEN!

JANUARI 2023 -  Na een lastig midden-seizoen met wat blessures hier en daar, heb ik mij tijdens de vierde HollandCup in Hoorn weten te plaatsen voor de 1500m op het NK Afstanden! Nog nooit eerder wist ik een plekje voor dit toernooi te bemachtigen (vanwege een minder aantal deelnemers), dus is dit toernooi voor mij een debuut! Ik start vrijdagavond rond 20:30.

Kom jij me aanmoedigen? Klik op de knop voor meer info en wees er snel bij voor een kaartje.

EEN STREEP DOOR HET NK ALLROUND...

DECEMBER 2022 -  Na een goede seizoensstart op het WCKT, gaat er vanwege een DQ op de laatste afstand van de plaatsingswedstrijd helaas een streep door het NK Allround... Dit was een zeer teleurstellende ervaring, aangezien ik graag had laten zien dat ik nog meer in mijn mars heb. Maar nu gaat de blik vooruit, want het seizoen is nog lang niet voorbij!

TWEE NIEUWE PR'S OP HET WCKT!

OKTOBER 2022 -  Het seizoen is goed begonnen! Na een redelijke 1500m op de eerste dag van het WCKT reed ik de volgende dag 4 seconden van mijn PR op de 3000m af! Deze tijd zorgde er uiteindelijk ook voor dat ik mocht starten op de 5000m van zondag. Een aangename verassing, waarbij ik uiteindelijk 38,5 seconden van mijn PR af schaatste! Ik ben superblij met mijn progressie zo vroeg in het seizoen. Dit smaakt naar meer!

Geplaatst voor het WCKT!

OKTOBER 2022 -  Tijdens de eerste HollandCup heb ik mij voor zowel de 1500m als de 3000m geplaatst voor het WordCup Kwalificatie Toernooi!

Kom jij me aanmoedigen? Klik op de knop voor meer info en wees er snel bij voor een kaartje.

Holland cup 1 - deventer

15-16 OKTOBER 2022 - Dit weekend gaat de competitie van start! Zaterdag rijd ik de 1500m en zondag de 3000m. Deze wedstrijden tellen niet alleen mee voor het klassement, ook vallen er tickets voor het WorldCup Kwalificatie Toernooi te bemachtigen. Wat ook zeker een doel is!

Trainingskamp inzell

SEPTEMBER/OKTOBER 2022 - In een klein dorpje in Zuid-Duitsland bereiden wij ons een week lang voor op de eerste wedstrijden van het seizoen. Bij thuiskomst staat dan al snel de eerste HollandCup van het seizoen voor de deur!

Start Seizoen '22/'23

SEPTEMBER 2022 - Loading.....
Neem alvast een kijkje naar de wedstrijdkalender voor winterseizoen '22/'23 via de knop. Voornamelijk de HollandCups, het WCKT en de NK's zijn voor mij belangrijke doelen voor komend seizoen!

ZOMER 2022

JUNI 2022 - Deze zomer is er weer hard getraind om de basis te leggen voor komende winter. Hiervoor zijn o.a. veel uren op de fiets gemaakt, een hoop zware interval-trainingen afgerond, verzuurde benen doorstaan tijdens de hoeken- en sprongtrainingen, sprint vezels aangewakkerd op de atletiekbaan en records verbroken in de krachthal. Op naar het laatste zomerkamp in Limburg!

Geen NK Allround vanwege COVID-19...

JANUARI 2022 - Na goede tijden gereden te hebben waardoor ik mij plaatste voor het NK Allround kreeg ik helaas één dag van tevoren een belletje dat mijn corona-test niet goed was... Voor het tweede jaar oprij echt enorm balen, maar des te zoeter smaakt de revanche volgend seizoen...

Trainingskamp Inzell

OKTOBER 2021 - Het seizoen is weer begonnen! Eind september vertrokken wij naar Inzell, waar wij naast trainingen ook wedstrijden zouden rijden. Hierbij heb ik de Holland Cup limieten gereden en me daarbij geplaatst voor de Holland Cups op alle afstanden! Op naar de eerste Holland Cup in Deventer.

summer of '21  

JUNI 2021 - Trainen, trainen en nog meer trainen!
We zijn weer volop bezig met fietsen, skeeleren, hardlopen, krachttraining en sprongtrainingen.

teleurstellend seizoen '20-'21

FEBRUARI 2021 - Dit seizoen heeft COVID-19 ontzettend veel roet in het eten gegooid. Ondanks het harde trainen konden we de vooruitgang nog niet laten zien tijdens wedstrijden. Gelukkig werden we nog wel beloond met een fantastische week op natuurijs!

Interview RTV Utrecht

NOVEMBER 2020 - Lees hier het interview over hoe ik vanwege de corona-maatregelen het NK Allround 2021 misliep... Zie link -->

Overstap naar Gewest fryslân 

MEI 2020 - Na twee jaar bij het RTC (Regionaal Talenten Centrum) Midden geschaatst te hebben zal ik komend seizoen deel uitmaken van Gewest Fryslân FTC. Ik ben super blij om deze volgende stap naar Friesland te kunnen zetten. Samen met mijn nieuwe trainer en ploeggenoten zal ik er alles aan doen om op het snelle ijs van Thialf mijn niveau naar een hoger level te brengen. Ik heb er zin in!

recap video online

MEI 2020 - Afgelopen seizoen heeft Dreux Productions mij gevolgd in de aanloop naar het NK Allround 2020. Hier heeft hij een heel gaaf filmpje van gemaakt. Benieuwd? Klik dan snel op de knop hiernaast en check it out!