over mij

Om inzicht te geven in hoe ik mij heb ontwikkeld van een klein meisje met grote dromen tot een net zo gedreven jonge vrouw, heb ik een tijdlijn gemaakt met de belangrijkste punten uit mijn nu nog bescheiden schaatscarrière.

EERste schaatsles

Ik kon niet wachten tot mijn eerste echte schaatsles zou beginnen. Dat ik lid zou worden van SIVZeist (Schaats- en Inline-skate Vereniging Zeist) lag voor de hand. Hiernaast zie je hoe ik (ja echt, in een roze joggingbroek) mijn eerste rondjes draaide tijdens het jeugdschaatsen op de binnenbaan in Utrecht.

- De Vechtsebanen, oktober 2007

Drie maanden later...

Voor het eerst schaatsen op natuurijs. Na drie maandjes les ging het al gauw een stuk beter en sneller. Inmiddels mocht ik doorstromen van de binnenbaan naar de buitenbaan en werd ook de roze joggingbroek vervangen door een "echte snelle schaatsbroek".
- Leersumse Veld, januari 2008

De oorspong van de liefde voor het schaatsen...

Mijn vader is degene die mij de passie voor het schaatsen heeft meegegeven. Als fanatieke schaatser die hij zelf al was leerde hij mij voor het eerst "pootje-over" en zal ik hem altijd dankbaar blijven dat hij mij ooit meenam naar de ijsbaan.
- De Vechtsebanen, februari 2008

Eerste jaar C-selectie

Na wat jaren in de wedstrijdgroep van SIVZeist mocht ik vanaf seizoen 2012-2013 aansluiten bij de C-Selectie. Als je mij wilt zoeken op de groepsfoto is dat heel makkelijk: ik ben de allerkleinste :)
- Trainingskamp Tilburg, 2012

A/B-Selectie

Na twee jaar in de C-selectie gezeten te hebben stroomden wij als groep door naar de A/B-selectie.
- Regio selectiewedstrijd in Haarlem, 2014

Inline-skaten

Als junior heb ik in de zomer ook wedstrijden gedaan op de skeelers. Deze foto is gemaakt tijdens het NK Baan in Heerde.

Eerste keer in speedpak

Vanuit mijn vereniging (SIVZeist) kreeg ik mijn eerste speedpak. Voor het eerst snapte ik hoe verschrikkelijk strak zo'n pak zit.
- Max Aicher Arena in Inzell, Duitsland, 2015

Baanselectie Utrecht

Na een jaar in de A/B-Selectie lukte het mij eindelijk om wat snellere tijden te schaatsen. Mede hierdoor werd ik uitgenodigd om vanaf seizoen 2016/2017 bij de Baanselectie te schaatsen, onder leiding van Marcel Scheperkamp.
- De Vechtsebanen, Utrecht, 2016

Eerste keer NK Allround Junioren

Als laatste jaar junior A ging het, na lang worstelen met ademhalingsproblemen, eindelijk weer wat beter met mijn sportprestaties. Dit resulteerde in mijn eerste deelname aan het NK Allround Junioren.
- NK Allround Junioren in Enschede, februari 2018

Eerste jaar RTC midden

Na de Baanselctie, wat later O19 heette, mocht ik doorstromen naar het RTC (Regionaal Talenten Centrum) Midden onder leiding van Stefano Donagrandi. Dit jaar reed ik mijn eerste Holland Cups en maakte ik weer wat grotere stappen dan de voorgaande jaren.
- Holland Cup 1 in Alkmaar, 2018

Debuut NK Allround senioren

Een goed eerste seizoen bij RTC Midden resulteerde in een onverwachte deelname aan mijn eerste NK Allround Senioren in een uitverkocht Thialf! Dit was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.
- Heerenveen, januari 2019

Debuut op het WorldCup Kwalificatie Toernooi

Het tweede seizoen bij RTC Midden (2019/2020) ging goed van start waardoor ik mij op het laatste moment nog plaatste voor de 1500m op het WorldCup Kwalificatie Toernooi. Voor het eerst reed ik in een vol Thialf een Persoonlijk Record.
- Heerenveen, november 2019

Tweede keer deelname NK allround

Met een PR op de 500m begon ik het toernooi goed, de rest verliep minder dan verwacht. Dit betekend: ruimte voor verbetering en op naar volgend seizoen!
- Heerenveen, januari 2020

Overstap naar Gewest Fryslân

Na twee seizoen bij RTC Midden geschaatst te hebben zal ik vanaf seizoen 2020-2021 bij Gewest Fryslân aansluiten onder leiding van Ian Steen. Ik ben heel blij met deze stap en hoop mij hier verder te kunnen ontwikkelen naar een betere en snellere schaatsster.
- Heerenveen, juli 2020

EErste keer podium

Brons op de 3000m tijdens het NK Neo-Senioren in Enschede. Dat smaakt naar meer!
- Ijsbaan Twente, 6 maart 2022

twee dikke pr's op het wckt!

Na mij op 2 afstanden geplaatst te hebben voor het WCKT '22 (1500m&3000m) mocht ik na een dik PR (-4sec.) op de 3000m de volgende dag ook aan de start verschijnen van de 5000m. Hierbij schaatste ik maar liefst 38 seconden van mijn persoonlijk record af! 

Ik ben erg blij met mijn progressie zo vroeg in het seizoen. Dat smaakt naar meer!

- Thialf Heerenveen, 28/29/30 okt. 2022